MINIREĎKOVKA

  • Chuť:
    jemne až stredne pikantná, svieža chuť, chrumkavá, má rôzne farebné variácie- celozelená, s ružovou a fialovou stonkou i celá tmavá

  • Zdravotné benefity:

    • vitamíny A, B, C, E a K, horčík, železo, draslík, vápnik, sodík, fosfor a zinok - posilňuje imunitný systém, zdravie srdca a kostí, zrak a zdravie pokožky, podporuje tvorbu kolagénu, správnu funkciu svalov a nervového systému
    • antioxidanty - pomáhajú bojovať proti voľným radikálom a chránia bunky pred poškodením. Antioxidanty môžu tiež podporovať zdravie srdca a znižovať riziko vzniku niektorých chronických ochorení a rakoviny
    • vysoký obsah vlákniny - vláknina podporuje udržiavať zdravú črevnú mikroflóru, regulovať hladinu cukru v krvi, regulovať trávenie a podporovať pocit nasýtenia
    • detoxikácia a protirakovinové účinky - sulforafán má schopnosť aktivovať enzýmy v pečeni, ktoré sú zodpovedné za detoxikáciu a elimináciu potenciálne karcinogénnych látok z organizmu
    • silné protizápalové účinky
  • Využitie:

    surová
    na ozdobu, do polievok, šalátov, sendvičov, wrapov, polievok, omáčok, smoothies, k mäsu, do vlastných kreatívnych receptov alebo namiesto petržlenovej vňaťky na zemiaky