Minihorčica

  • Chuť:
    chuť od sladkej, neutrálnej, po výraznú- ostrú, chrenovú v závislosti od druhu

  • Zdravotné benefity:

    • Vitamíny B6, C, E K, kyselina listová, minerály vápnik, železo, draslík a meď, dôležité pre zdravie kostí, srdca, imunitného systému
    • Antioxidanty - pomáhajú neutralizovať voľné radikály v tele a chránia bunky pred poškodením
    • Podpora trávenia: obsahuje enzýmy, ktoré podporujú tvorbu žalúdočných štiav a zlepšujú trávenie tukov
    • Detoxikácia, protizápalové a protirakovinové účinky - sulforafán má schopnosť aktivovať enzýmy v pečeni, ktoré sú zodpovedné za detoxikáciu a elimináciu potenciálne karcinogénnych látok z organizmu

  • Využitie:
    surová na ozdobu, do šalátov, sendvičov, wrapov, na chlebíčky, do smoothies, dresingov, zeleninových roliek, k mäsu alebo do vlastných kreatívnych receptov